“Teror” oglašivača

Category:
flajeri

Redakciji Portala RTCG stigla je fotografija stanara jedne podgoričke zgrade u blizini Hrama, na kojoj se vide poštanski sandučići u ulazu, popunjeni reklamnim flajerima. Naš čitalac se žali da skoro svakog jutra nalazi svoje sanduče pretrpano raznim reklamama.

“Neželjena pošta često može da znači bezazleno dosađivanje i gomilanje papira po hodnicima i ulazima zgrada. Kada takvo oglašavanje preraste u uznemiravanje i narušavanje privatnosti, pa čak i potencijalnu prevaru, tad već postaje ozbiljan problem, a samim tim i predmet nadležnosti inspekcijskih organa”, rečeno nam je  iz Uprave za inspekcijske poslove.

Oni, kao zaštitu stanara od agresivnih marketinških poteza i nepoštene poslovne prakse, predlažu rješenje po kome stanari ulaza zgrada preko Skupštine stanara mogu donijeti Odluku o zabrani neovlašćenog ubacivanja reklamnog materijala u poštansku sandučad ili obezbijediti posebno sanduče za tu svrhu, za one potrošače koji su zainteresovani za reklamne ponude.

“Ukoliko se od strane trgovaca i pored navedenih obavještenja nastavi s praksom ubacivanja reklamnog materijala u poštanska sandučad, Skupština stanara se može obratiti Upravi za inspekcijske poslove, koja će postupati u okviru svojih nadležnosti”, saopšteno nam je iz njihove službe za odnose s javnošću.   

U Centru za zaštitu potrošača (CEZAP), rečeno nam je da se stanari zgrade u ovom slučaju mogu posmatrati kao potrošači, a svakodnevni prizor koji nalaze u svojim ulazima kao njihovo uznemiravanje. Naglašavaju da se napadne reklamne kampanje mogu svesti pod agresivnu poslovnu praksu, koja je zabranjena Zakonom o zaštiti potrošača.

Članom 115 Zakona o zaštiti potrošača poslovna praksa se smatra agresivnom, ako se, uzimajući u obzir sva obilježja i okolnosti slučaja, vrši uznemiravanje, prinuda, uključujući fizičku silu ili prijetnju, kao i nedopušten uticaj, koji u bitnoj mjeri umanjuju ili je vjerovatno da će umanjiti slobodu izbora ili postupanja prosječnog potrošača u odnosu na proizvode, čime se navodi, ili je vjerovatno da će se navesti, da donese odluku o poslu koji inače ne bi donio. 

Za razliku od Uprave za inspekcijske poslove, koja ranije nije primala slične žalbe, U CEZAP-u kažu da su već nailazili na takve slučajeve.

“Najčešće su nam se potrošači javljali zbog čestih poziva  i uznemiravanja od strane određenih firmi koje promovišu i prodaju svoje proizvode – posteljinu, posuđe, različite kućne aparate”, objašnjavaju u toj NVO.  Dodaju da je za takva postupanja trgovaca Zakonom o zaštiti potrošača predviđena novčana kazna od tri do 40 hiljada eura.

Zakonom o zaštiti potrošača kao agresivna poslovna praksa označavaju se i: posjećivanje potrošača u njegovom domu iako se on tome protivi, osim kada je to potrebno radi prinudnog ispunjenja ugovorne obaveze, uporno i protiv volje potrošača obraćanje preko telefona, telefaks uređaja, elektronske pošte ili drugog sredstva komunikacije na daljinu, osim kada je to u skladu s propisima, direktno obraćanje djeci da kupuju ili da nagovore svoje roditelje da im kupe oglašavani proizvod, zahtijevanje plaćanja proizvoda odmah ili na rate, vraćanje i čuvanje proizvoda koji potrošač nije naručio, direktno obavještavnje potrošača da će, ukoliko ne kupi proizvod, posao i opstanak trgovca biti ugroženi, lažno predstavljanje da je potrošač osvojio ili da će osvojiti određenu nagradu ili neku drugu korist, ako ta nagrada ili druga korist nije predviđena.

Stanari se preko Skupštine stanara mogu obratiti Upravi za inspekcijske poslove putem mejlaprijave@uip.gov.me, kol centra 080 555 555 ili direktno, dolaskom u prostorije Uprave, koje se nalaze u ulici Oktobarske revolucije broj 130, u Podgorici. 

 

Izvor: rtcg.me

TAGS: